Kedimi Kısırlaştırmalıyım! Peki şimdi ne olacak? - Unutmadan Söylemeliyim

2016-11-20

Kedimi Kısırlaştırmalıyım! Peki şimdi ne olacak?

latte kedi

Yukarıda görünen zat-ı beyefendiyi kısırlaştırdık. Kendisinin adı 'Latte' nam-ı diğer Börek, Latitativo, Lati'. Peki biz neler yaşadık ve ne tavsiye ederiz? Buyrun damdan düşene sorun..


Öncelikle korkmayın. Aklınızdaysa, bir an önce sendromlar artmadan aradan çıkarın gitsin.
Bizimki mırıldanmalara, kapıdan kaçmalara ve gece garip garip mızmızlanmaya başlayınca, doktorumuza sorduk. Bir kontrol sonrasında teşhisi koyduk. Bizimki yaşına, boyuna, posuna bakmadan aranmalara başlamış.

Peki neler yaşadık?
Birincisi doktorumuz çok rahattı. Onun sakinliği bizide korkucak bir şey olmadığına ikna etti. Bir gün öncesi akşamı yemeyi suyu çektik önünden lattenin. Sabah erkenden doktorumuza bıraktık.

Erkek kediler için durum çok kolay. (Her ırkta olduğu gibi.) Ameliyat 1-2 saat sürüyor, dikiş yok, bandaj yok, hiçbirşey yok. Akşam aldık beyefendiyi. Yalnızca 1-2 büyük rakıyı devirmiş bir tipi olsa da siz Allah'ımm ben bu kediyi böyle bırakmadım diye korkarken, doktorunuz bir güne kalmadan herşeyin yoluna gireceğini söyleyecek. İnanın çocuklar inanın. Gerçekten korkacak hiçbir şey yok. 

Bizim ameliyatımız 250 TL civarında tuttu. Ameliyattan sonra kısır kedilere özel mamaya geçmeniz tavsiye ediliyor. Biz aldık. O da 60 TL civarı kocaman bir paketti. Doktorumuz çok iyi sağolsun isterseniz irtibat numaralarını verebilirim.

Onun dışında eve geldiğimizde bizimki yatacak yer kovaladı. Tam yatamıyordu da acısından ama bir akşam sürdü bu sancılı süreç. Odasını, kumunu en baştan temizleyip, yeni kum koyduk. Bir de yatması için mamasına yakın pofidik bir alan yaptık. 
İlk bir iki hafta kucağınıza hızlı bir şekilde alıp, ani hareketler yapmaktan kaçının. Hassas minnoşlar, hassas hareketler bekliyor.
Gerçekten bunun dışında hiçbir şey yapmıyorsunuz. Temizlik, hareketler ve davranışlarına dikkat ettiğiniz sürece zaman hızlıca geçiyor. Sonrasında bir bakıyorsunuz içinden yaramaz bir çocuk çıkmış tepenizde koşturuyor. Ve diyorsunuz ki hoş geldin deli böreği :)

Şimdiden tüm böreklere geçmiş olsun.

G.

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)